Vrijdag 16 maart hebben wij ons laten onderdompelen in de Marokkaanse cultuur. Wij brachten een bezoek aan De Targine in ‘De Graanschuur’ te Giessenburg. Hier leerden wij de fijne kneepjes van de tajine en hoe dit soort gerechten te bereiden.

Eerst werden wij door onze gastvrouw Nora Ait Chitt en haar moeder hartelijk welkom geheten met een traditionele Marokkaanse theeceremonie. Een ceremonie die nog dagelijks in Marokko meerdere keren per dag plaats vind. Daarbij leerden wij dat suiker een heel belangrijk product is in dat land. Dit is ook zeker terug te proeven in het drankje. Niet alleen wordt het overal in gebruikt, maar ook is het gebruikelijk om suiker weg te geven als cadeautje aan anderen. Daarnaast werden verschillende lekkernijen aangeboden. Na afloop van de theeceremonie volgde het handenwasritueel, waarna wij naar de ‘tajinetafel’ mochten.

Zoals in de meeste Marokkaanse families gingen wij ook gezamenlijk koken. We stonden rondom een rijkelijk gevulde tafel met allerlei verse groenten, kruiden, specerijen, gedroogde vruchten en natuurlijk oliën. Al deze ingrediënten vormden uiteindelijk de basis voor onze tajinegerechten. Ook mochten we kip of rundvlees uitkiezen. Zij legden ons uit hoe wij de tagines moesten opbouwen of gebruiken. Nadat alle gerechten klaar waren, was het tijd om onze eigen tajinegerechten uit te gaan proberen. Het werd een smaakvolle avond met vooral veel lol.

Wij kijken terug op een hele leuke avond, waarin wij de Marokkaanse cultuur beter hebben leren kennen. Het eten was lekker, er hing een gezellige sfeer en de begeleiding was super. Wij willen Nora en haar team bedanken voor hun gastvrijheid en goede zorgen. Deze workshop raden wij aan bij anderen. Leuk voor activiteit voor een bedrijfsuitje of vrienden en familie. Daarnaast heeft de bedrijvigheid in en rond ‘De Graanschuur’ ons verrast. Hier waren wij ons niet van bewust en dit biedt nu een extra reden om nog eens terug te komen.

Tot de volgende keer!

De Tagine
De Graanschuur
Doetseweg 34
3381 KE Giessenburg

Volg ons ook op LinkedInFacebook en Instagram.
Dat vinden wij leuk.