Keurmerken in de signbranche:
welke zijn er en wat houden ze in?

Ben je van plan jouw bedrijf te (re)branden en wil je hiervoor een signbedrijf inschakelen? Dan wil je zekerheid dat de ingehuurde partij een kwalitatieve en betrouwbare partner is. Maar 100% zeker zijn van je keuze, dat kan vaak pas achteraf. Toch zijn er een aantal dingen waar je op kan letten, die je helpen bij het maken van je beslissing. Zo kan je aan de hand van keurmerken betrouwbare signbedrijven onderscheiden van minder betrouwbare reclamemakers. Keurmerken geven namelijk inzicht in onder andere de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van signbedrijven. Welke keurmerken er allemaal zijn en wat ze inhouden? Daar vertellen we je vandaag meer over!

Keurmerk SI’BON Erkend Signbedrijf

Om gekwalificeerde bedrijven te onderscheiden van de beunhazen heeft de signbranche zijn eigen keurmerk ontwikkeld: het keurmerk SI’BON Erkend Signbedrijf. Dit keurmerk staat voor een garantie in kwaliteit, professionaliteit en vertrouwd zaken doen. Bedrijven die in de praktijk hebben bewezen dat zij betrouwbaar en professioneel zijn, komen in aanmerking voor dit keurmerk.

ddreklame heeft dit keurmerk als een van de eerste partijen gekregen, vlak na de oprichting van brancheorganisatie SI’BON. Naast de kwaliteits- en professionaliteitsgarantie houdt aangesloten zijn bij de brancheorganisatie ook in dat we als signbedrijf op de hoogte zijn van technische ontwikkelingen, trends en innovaties, brancheontwikkelingen en (veranderingen in) wetgeving. Hierin worden we door brancheorganisatie SI’BON ondersteunt.

Meer weten over SI’BON of wat het keurmerk in houdt? Je leest het op onze SIB’ON pagina of op de site van SI’BON.

Keurkmerk Sibon Erkend Signbedrijf logo

3M Select Partner: kwaliteitskeurmerk

Het 3M Select Kwaliteitskeurmerk wordt toegekend aan reclamebedrijven die 3M Select Partner zijn. Om 3M Select Partner te worden moeten bedrijven een certificeringsprogramma op meerdere niveaus doorlopen. Dit zodat (potentiële) klanten van reclamebedrijven volledig kunnen vertrouwen op de hoge kwaliteitsnormen van 3M.

Wanneer een bedrijf een 3M Select Partner is, dan betekent dit dat het reclamebedrijf een gecertificeerde verwerker is van 3M producten. De voordelen hiervan zijn dat het signbedrijf bewezen heeft expertise te hebben in het vakgebied, veel ervaring heeft met het verwerken van 3M producten en goed in staat is deskundig advies te geven. Ook zijn 3M Select Partners in staat een exclusieve garantie af te geven wat er voor zorgt dat er nauwelijks bijkomende kosten of tijdverlies is voor de klant in geval van schade!

Deze garantie heet de 3M™ Matched Component System™ Warranty en is de meest complete en alomvattende garantie in de grafische industrie. De partnerschappen die 3M heeft met producenten van onder andere printers en inkt zijn ook opgenomen in de garantie. 

ddreklame is 3M Select Partner: Graphic Specialist Gold. Hierdoor bieden wij gegarandeerd kwaliteit en mogen we de 3M™ MSC™ garantie afgeven. Bovendien kunnen wij direct bij 3M inkopen zonder tussen persoon.

Meer weten over 3M, wat de 3M™ MCS™ garantie precies inhoudt en wanneer deze garantie van toepassing is? Dat lees je op onze pagina over 3M Select Partner

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist

IKEA IWAY certificering

IWAY staat voor de gedragscode voor leveranciers voor het verantwoord inkopen van producten, diensten, materialen en componenten. Het is een verplichte norm en stelt duidelijke verwachtingen ten aanzien van milieu-, sociale en arbeidsomstandigheden, evenals dierenwelzijn en het voorkomen van kinderarbeid, voor alle leveranciers en dienstverleners die met IKEA samenwerken.

Om een gecertificeerd IWAY leverancier te worden, controleert IKEA of de gezondheid en veiligheid van medewerkers en eindgebruikers in het productieproces wordt gegarandeerd, en of er bewust wordt omgegaan met het milieu. ddreklame is signing-leverancier bij IKEA en daarmee IWAY gecertificeerd! Hier zijn we als bedrijf trots op en deze weg zullen we in de komende jaren ook zeker doorzetten.

Meer weten over IWAY? Dat lees je op onze pagina over IKEA IWAY

Uitsnede logo IKEA IWAY

VCA-certificaat & Hoogwerker Certificaat

Om de veiligheid van medewerkers en overige betrokkenen te waarborgen, zijn veilige arbeidsomstandigheden van belang. Hierbij hoort dus dat medewerkers over de benodigde kennis beschikken, zeker in de signbranche waar reclamemakers veelal op grote hoogte, met gevaarlijk gereedschap en met zware materialen werken.

Daarom is het verstandig om te controleren of een signbedrijf VCA-gecertificeerde medewerkers in dienst heeft. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het VCA-certificaat houdt dan ook in dat medewerkers bekend zijn met de wet- en regelgeving, gevaarlijke situaties en handelingen kunnen herkennen én weten hoe ze deze kunnen voorkomen.

Bij ddreklame hebben al de buitendienst medewerkers een VCA-certificaat. Deze basiskennis vergroot zowel de eigen veiligheid van onze medewerkers als de veiligheid van de mensen met wie wordt samengewerkt. Daarnaast beschikken onze monteurs over een Hoogwerker Certificaat.

Meer weten? Je leest het op onze pagina over VCA!

Logo VCA

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon