Geschiedenis

1979

Oprichting ddreklame

Eind 1979 starten 2 broers, Wim en Gerrit van Drunen, een reclamebedrijf. Wim van Drunen is van huis uit vakschilder en is dan al jaren bekend met zeefdruk en zelfklevende folies. Gerrit van Drunen is op dat moment werkzaam bij HAK Conserven BV in Giessen. Zijn droom om “voor zichzelf” te beginnen is dan een feit.

Bij een eigen bedrijf hoort ook een bedrijfsnaam: Drunen-Drunen Reklame wordt verkort tot dd-reklame B.V. Reklame met een K, want dat was aan het einde van de jaren 70 modern!

Eerste logo ddreklame
Tekenkamer ddreklame 1980

1980

Intrek eerste bedrijfspand

Begin 1980 wordt het eerste bedrijfspand aan de Lelystraat te Sliedrecht in gebruik genomen. Het betreft een klein gedeelte van het pand van transportbedrijf Kleijn B.V.. Er wordt een oude caravan het pand binnengesleept, die als doka en tekenkamer dient. 

Een goede vriend van Wim,  Leen Wisselink, steekt begin jaren 80 al zijn vrije tijd in het verbouwen van de huisvesting van ddreklame en het bouwen van allerlei mogelijke machines.

1981

Geautoriseerd 3M verwerker

ddreklame wordt geautoriseerd verwerker van de zelfklevende folies van het Amerikaanse multiconcern 3M. ddreklame is één van de 4 geautoriseerde bedrijven die ondersteund worden door 3M en direct bij deze firma mogen inkopen.

Mede door hulp van familie en vrienden worden de eerste jaren een doorslaand succes. Bedrijven als IKEA, Honda, De Haan Verhuizingen weten het pand aan de Lelystraat al snel en veel te vinden.

3M certificering
3M onderscheiding
Aankoop pand Stieltjesstraat

1984

Nieuw pand!

In 1984 is het dan zover. Na jarenlang schipperen met ruimte vanwege de kleine huisvesting wordt er een pand aan de Stieltjesstraat te Sliedrecht aangekocht. Door deze moderne behuizing met moderne apparatuur kan ddreklame al snel buiten de regio Alblasserwaard klanten gaan bedienen. Dit is de start van ddreklame aanwezigheid in heel Nederland en België!

1984

Presentatie Autobus RAI

In 1984 staat ddreklame voor het eerst op de autobus RAI. En met succes! De opvolgende jaren was de autobus RAI vaste prik. 

Eerste deelname Autobus RAI 1984

1986

Nederlands eerste groot-formaat snijcomputer

In 1986 ontwikkelt ddreklame in eigen beheer de eerste grootformaat snijcomputer van Nederland. Een fotocel-lasapparaat wordt omgebouwd tot snijmachine.

1988

ddreklame wint 'out of home accent' reclameprijs

In 1988 wint ons reclamebedrijf de ‘out of home accent’ reclameprijs voor de decoratie van de HAK-vrachtwagens.

Vrachtwagen volledig gecovered in HAK dopewrtjes

1989

10 jaar ddreklame!

1992 - 1997

Uitbreiding bedrijfspand

Samen met IKEA groeit ddreklame verder. Inmiddels is ook het pand aan de Stieltjesstraat te klein. Voor de buiten- en binnen montage wordt een gedeelte van een pand in de Blankenstraat te Sliedrecht gehuurd. In 1997 besluit de directie tot verhuizing van alle activiteiten naar de Blankenstraat. Hier wordt nu ook het andere gedeelte van het pand betrokken. Alleen de zeefdrukkerij blijft in de Stieltjesstraat achter. Die zou in 1999 ook naar de Blankenstraat verhuizen.

Gevelreclame IKEA Delft vanuit het nieuwe pand in Sliedrecht

1998

Eerste full-color printer

Aanschaf van de allereerste full-color printer. Een electrostaatmachine. Daarnaast wordt ook de eerste vlakbedsnijcomputer geinstalleerd.

1999

Winnaar Golden Sign Award

Namens Sign & Display is ddreklame in 1999 uitgeroepen tot winnaar van  de Golden Sign Award in de categorie fleetmarketing/autoreclame. De bekendmaking vond plaats in het Chassé Theater in Breda. 

Uitreiking Golden Sign Award
Bedrijfsuitje 25 jaar jubilieum ddreklame

2004

25-jarig jubileum!

Op 3 september 2004 vierde ddreklame haar 25-jarig bestaan. Het leidt tot een dagje uit met een het personeel naar Madurodam en Scheveningen. 

2006

Wim trekt zich terug uit directie

In mei 2006 treedt Wim terug uit de dagelijkse leiding. De directie wordt nu gevoerd door zijn zoon Gert van Drunen en door broer Gerrit van Drunen.

Wim gaat met pensioen

2010

Groot formaat printen is een feit

Een HP kleurenprinter wordt aangeschaft. Groot formaat printen is sindsdien een feit.

2013

Aanschaf vlakbedmachine

Er wordt een vlakbedmachine aangeschaft. Vanaf nu kan men ook rechtstreeks printen op plaatmaterialen

productiehal ddreklame
Groepsfoto familie van Drunen

2016

Gerwin treedt toe tot directie

Gerwin van Drunen treedt toe tot de directie. De dagelijkse leiding is nu in handen van neven Gert en Gerwin van Drunen. Gerrit van Drunen is achter de schermen nog steeds actief voor ddreklame.

2017

Rebranding Deli XL naar Bidfood

Voor Bidfood Nederland (voormalig Deli XL) hebben wij de rebranding van zowel het wagenpark als de gebouwen uitgevoerd. In mei 2021 behaalde we een mooie mijlpaal: de 500ste beletterde vrachtwagen sinds de naamsverandering in 2017!

Vrachtwagenreclame wit met blauw en diverse personen afgebeeld

2018

Vernieuwing apparatuur

Er wordt een volautomatische Zund vlakbedsnijtafel en een Cosign freesmachine aangeschaft beide met een handige camerafunctie voor snelle en efficiente afwerking.

2022

IKEA 40 jaar klant!

Sinds de opening van de eerste Nederlandse IKEA vestiging in Sliedrecht is ddreklame vaste leverancier geweest. 40 jaar later zijn we dat nog steeds, alleen nu voor alle vestigingen in Nederland. En daar zijn we trots op! Op naar nog meer mooie projecten samen. 

Gele gevelletters voor IKEA Magazijn

22 november 2023

Iedere dag zijn we druk bezig met het produceren van diverse soorten reclame voor bedrijven en organisaties in verschillende branches. Dit doen we voor nieuwe klanten, maar ook nog steeds voor grote klanten van het eerste uur, waaronder IKEA, Van den Herik, Hornbach, P&O Ferries, Contiki Holidays, Jong Intra Vakanties en Profile de Fietsspecialist.

Wil jij aan de slag met het verbeteren van de zichtbaarheid, vindbaarheid of herkenbaarheid van jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op en onze ervaren medewerkers geven je graag advies. We kijken er naar uit om samen met jou de nieuwste projecten te realiseren. Ook voor vragen over ons bedrijf en onze werkwijze staan we je graag te woord!

We gaan graag met je in gesprek

Uiteraard vrijblijvend.

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon