Standaardafmetingen van reclameborden: uitwerking voor de juiste maatkeuze

Reclameborden zijn een krachtige manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken en om je boodschap effectief over te brengen. Bij het inzetten van reclameborden wordt soms over het hoofd gezien hoe belangrijk het is om voor de juiste maat te kiezen. Een te klein reclamebord op een grote afstand is bijvoorbeeld moeilijk leesbaar, terwijl het andersom juist onoverzichtelijk kan worden. In dit artikel bespreken we de standaardafmetingen van reclameborden en geven we je richtlijnen om de juiste maat voor jouw doel te kiezen.

Kleine reclameborden

Kleine reclameborden hebben meestal afmetingen van 60 x 40 cm of 75 x 50 cm. Ze worden vaak gebruikt voor indoor toepassingen of als tuinborden. Deze borden zijn passend in situaties waarin de kijkafstand kort is en de boodschap beknopt mag zijn. Denk bijvoorbeeld aan gebruik in winkels, beursstands of tijdelijke borden bij evenementen. De compactheid van het formaat maakt dat ze gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen zijn en perfect zijn voor snelle, opvallende boodschappen.

Middelgrote reclameborden

Voor situaties die vragen om een grotere zichtbaarheid maar waarin de ruimte beperkt is, zijn middelgrote reclameborden de juiste keuze. De standaardafmetingen van deze borden variëren tussen 100 x 70 cm en 150 x 100 cm. Deze borden worden vaak gebruikt om te plaatsen langs wegen, op bouwplaatsen of bij sportvelden. Er is ruimte voor meer gedetailleerde informatie en ze zijn goed zichtbaar voor voorbijgangers, zowel in voertuigen als te voet. De oppervlakte maakt ze ook geschikt voor het gebruik van logo’s en grafische elementen.

Grote reclameborden

Grote reclameborden, zoals billboards, hebben standaardafmetingen die variëren van 200 x 150 cm tot 500 x 300 cm of nog groter. Deze borden zijn ontworpen om vanaf grote afstand zichtbaar te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een plaatsing langs snelwegen, op hoge gebouwen of in drukke stadscentra. Door hun grote formaat kunnen ze uitgebreide informatie, grote afbeeldingen en opvallende grafische elementen bevatten. Ze zijn ideaal voor langdurige campagnes die maximale aandacht vereisen. Deze borden vragen wel om een stevigere constructie en er zijn vergunningen nodig voordat ze geplaatst kunnen worden.

Digitaal versus traditioneel

Naast de keuze van het formaat van het reclamebord is er meer waar je over na kunt denken. De opkomst van digitale reclameborden brengt nieuwe mogelijkheden en afmetingen met zich mee. Digitale borden kunnen dynamische inhoud tonen. Het formaat wordt geduid in pixels. De standaardformaten zijn 1920 x 1080 pixels (full HD) of 3840 x 2160 pixels (4K). Deze borden zijn flexibeler dan traditionele reclameborden omdat de inhoud kan worden aangepast en omdat er meerdere advertenties kunnen worden getoond. Een aantrekkelijke optie die praktisch en soms ook economischer is.

Advies bij de juiste keuze

Het kiezen van het juiste formaat reclamebord hangt af van verschillende factoren zoals locatie, doelpubliek en de hoeveelheid informatie die je wilt overbrengen. Kleine borden zijn geschikt voor korte afstanden en beknopte boodschappen. Middelgrote borden bieden een mooie balans tussen zichtbaarheid en ruimte, en grote borden zijn ideaal voor maximale impact over grotere afstanden. Digitale borden voegen uiteindelijk ook een extra laag van flexibiliteit toe.

Kunnen wij je helpen bij het maken van een goede keuze voor jouw situatie? Als professioneel signbedrijf adviseren we je graag! Neem contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies.

Arjan Adriaanse

Salesmanager ddreklame

“Wil je jouw bedrijf extra laten opvallen met passende reclameborden? Ik help je graag om de perfecte oplossing te vinden zodat jouw boodschap goed gezien wordt.”

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon