Ziekenhuis bewegwijzering – eenvoudig de weg vinden

In ziekenhuizen is duidelijke, concrete bewegwijzering ontzettend belangrijk. Ziekenhuizen zijn grote en ingewikkelde gebouwen met vaak ontelbaar veel verschillende afdelingen, poliklinieken, verdiepingen en patiëntenkamers. Zowel voor patiënten als bezoekers en personeel is het belangrijk om gemakkelijk en snel de juiste route te vinden. Zorg ervoor dat iedereen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming is met de juiste bewegwijzering. ddreklame is een betrouwbare partner voor bewegwijzering binnen en buiten het pand.

Belang bewegwijzering ziekenhuis

In een ziekenhuis speelt de factor tijd een belangrijke rol. Denk aan bezoekers die alleen tijdens bezoekuren tijd kunnen doorbrengen met hun geliefden en die deze tijd liever niet verspillen aan onnodige dwaaltochten door het gebouw. Maar ook voor artsen en verpleegkundig personeel is het belangrijk dat zij snel met andere afdelingen kunnen communiceren en dat ze in spoedgevallen direct op de juiste locatie zijn, ook als die niet op hun eigen afdeling is. Daarnaast ben je als ziekenhuis met goede bewegwijzering gastvrij en toegankelijk voor iedereen: van het (nieuwe) personeel tot gespannen patiënten en leveranciers. Een ziekenhuis kan dan ook niet zonder heldere bewegwijzering.

Voorkom ergenis en stress

Onderzoek wijst uit dat goede bewegwijzering in een ziekenhuis bijdraagt aan het verminderen van stress van personeel en patiënten. Wanneer de route in een gebouw dat zo complex is als een ziekenhuis, waar allerlei stromen van mensen en goederen elkaar continu kruisen, onduidelijk is raken mensen gefrustreerd, gespannen en geïrriteerd. En juist in een ziekenhuis wil je dat koste wat kost voorkomen.

Bewegwijzering - binnenreclame
Bewegwijzering voor WoonZorg - buitenreclame

Voorbeeld van binnen en buiten bewegwijzering voor Woonzorg Nederland

De stappen in bewegwijzering

Aan de slag met het inrichten – of aanpassen – van de bewegwijzering in jouw ziekenhuis? Start dan met een routeplan. Op basis daarvan kan een sign-/reclamebedrijf aan de slag met de vormgeving van bewegwijzering. De start van zo’n vormgevingsproces is de ontwerpfase. In deze fase wordt gewerkt aan een consistent ontwerp waarin slim gebruik gemaakt wordt van kleuren, contrast, iconen, pictogrammen en lettertype. Kies je voor ddreklame als jouw partner? Dan kies je voor een partij die je adviseert vanuit jarenlange ervaring in het ontwerpen, uitvoeren en zo toegankelijk mogelijk maken van bewegwijzering.

Bekijk ons Pinterestbord voor inspiratie

Jouw partner in een heldere bewegwijzering

Wij denken graag met je mee om een sterke, concrete en heldere bewegwijzering op jouw locatie neer te zetten. We komen uiteraard op locatie om te kijken wat er nodig is. We kunnen bewegwijzering leveren voor zowel binnen als buiten. Samen komen we tot een concept dat past bij de sfeer, cultuur en kernwaarden van de organisatie en dat tegelijkertijd duidelijk en helder is voor ieder die er gebruik van gaat maken. Van ontwerp tot en met de uitvoering nemen we je graag alles uit handen.

Ben je op zoek naar een signbedrijf dat helpt met adviseren voor jouw ziekenhuis bewegwijzering? Neem contact op en stel gerust je vraag. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon