Raamfolies: functies en voordelen

Ben je opzoek naar een manier om warmte of lichtinval tegen te gaan? Wil je verkleuring voorkomen? Of juist meer privacy creëren? Dan zijn raamfolies wellicht iets voor jou! Raamfolies zijn er namelijk in diverse soorten en hebben een tal aan functionele voordelen. Bovendien zijn raamfolies ook decoratief inzetbaar. Zo kun je deuren, ramen en spiegels omtoveren door deze te beplakken met een opvallende afbeelding, tekst of patroon. Hiermee zorg je voor een stijlvolle aankleding van je interieur. Benieuwd naar welke folies er precies zijn en welke voordelen ze hebben? We nemen de meest voorkomende met je door!

Zonwerende folie

Zonwerende folie is zowel gunstig voor je portemonnee als voor het milieu. De folie heeft een regulerende werking, waardoor er minder warmte binnenkomt. Ook verminder je de hinderlijke schittering die zonlicht kan veroorzaken. De hoeveelheid warmte en licht dat wordt tegengehouden is afhankelijk van de tint van de folie. Hierin bestaan verschillende gradaties. Daarnaast kan je door te investeren in zonwerende folie besparen op energiekosten. Dit komt doordat je minder energie verbruikt om ruimtes koel te houden. Bovendien heeft zonwerende folie een lange levensduur. Dit maakt dat het een duurzame investering is. De folie is geschikt voor gebruik op diverse locaties: op kantoor, op autoramen of gewoon binnenshuis.

UV-werende folie

Ongemerkt kan de zon heel wat schade aanbrengen aan je interieur, ook door glas heen. UV-werende folie biedt daarom bescherming tegen de verkleuring en veroudering van het interieur of andere kostbare voorwerpen. De folie is zeer transparant en filtert tot wel 99% van de UV-straling. Dit maakt de folie zeer geschikt voor bijvoorbeeld etalages. Doordat de folie haast onzichtbaar is, valt het niet op. Ook wordt zonlicht nog gewoon doorgelaten, waardoor de beschermende werking niet ten koste gaat van de gewenste lichtinval. De folie werkt bovendien warmte reducerend en heeft een lange levensduur. Beschikbaar in verschillende gradaties.

Veiligheidsfolie

Veiligheidsfolie biedt versteviging aan ramen en spiegels, waardoor glas minder snel breekt. De folie is zeer transparant en wordt aan de binnenkant van het raam aangebracht. Dit zorgt ervoor dat scherven en splinters bijeen worden gehouden in geval van ruitbreuk. Ook biedt dit type folie bescherming tegen doorval. Dit maakt het zeer geschikt voor bijvoorbeeld scholen, kinderdagverblijven, sportkantines en horecagelegenheden. Daarnaast heeft veiligheidsfolie een inbraak-vertragende werking en biedt het bescherming bij vandalisme. Dit betekent dat wanneer iemand een poging doet om het glas te breken, de scherven bij elkaar worden gehouden in de folie. Hierdoor ontstaat er minder snel een doorgang en ook is er minder puin. Hoeveel bescherming de folie biedt, is afhankelijk van de dikte. Namelijk hoe dikker de folie, hoe sterker het glas.

Privacy folie

De eerder genoemde decoratieve manieren waarop raamfolie kan worden toegepast, heeft nog een voordeel: meer privacy. Er zijn verschillende folies waarmee meer privacy kan worden gecreëerd. Zo hebben we folies beschikbaar waarbij je geen inkijk of doorkijk hebt, maar waarbij nog wel licht wordt doorgelaten. Deze folies zijn zeer geschikt voor de afbakening van diverse kantoorruimtes en je vindt ze dan ook vaak terug op de ramen van spreekkamers. Ook is het mogelijk om een situatie te creëren waarbij je wél van binnen naar buiten kan kijken, maar niet andersom. Dit type folie wordt vaak gebruikt bij bussen en aan de buitenzijde van kantoorgebouwen. Tot slot bestaan er nog semi-transparante folies. Bij deze folies is doorkijk nog wel mogelijk en dus hebben ze met name een decoratieve functie. Ook is het mogelijk om al deze folies te voorzien van een print. Zo zorgen we ervoor dat jouw interieur de uitstraling krijgt die het best past bij jouw wensen!

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon