Kantoorinrichting: vijf tips voor een inspirerende werkplek

Wist je dat een goed ontworpen en inspirerende kantoorruimte de productiviteit van je medewerkers verhoogt? En dat medewerkers die zich goed voelen op hun werkplek, loyaler zijn? Met deze vijf tips maak je op een simpele manier een prettige werkplek van jouw kantoor(ruimte).

1. Natuurlijk licht en uitzicht

Natuurlijk licht en uitzicht naar buiten kunnen het welzijn van werknemers verbeteren en vermoeidheid verminderen. Een uitzicht naar buiten kan ook inspirerend werken. Niet mogelijk om je medewerkers een mooi uitzicht te bieden? Met een raamprint kun je heel veel situaties realistisch nabootsen. Zo creëer je in een handomdraai een inspirerende werkplek.

Raamdecoratie plant
Raambelettering op kantoor

Raamprint die het gevoel geeft dat er een afscheiding van planten is gemaakt.

Raamfolie met ruimtelijk effect, geplakt over verschillende ramen.

2. Planten en natuurelementen

Planten spelen een rol bij het verbeteren van de luchtkwaliteit en daarmee het verminderen van stress. Maak hier en daar dus ruimte voor echte planten in je kantoorinrichting. Ziet er nog gezellig uit ook.

3. Ergonomie en comfort

Een comfortabele werkplek draagt vanzelfsprekend bij aan de gezondheid van medewerkers. Hetzelfde geldt voor hoe een kantoor is ingericht. Daarbij verschillende wensen van medewerkers nog weleens. Waar de een goed functioneert in een open ruimte, geeft de ander de voorkeur aan een afgesloten kantoor. Afscheidingswanden of compacte units kunnen uitkomst bieden bij wisselende wensen voor een kantoorinrichting. Een voorbeeld daarvan is de onderstaande coffeebased werkplek: een duurzame oplossing; de unit is gemaakt van koffiedrap en kan worden voorzien van iedere gewenste print.

Duurzame interieur reclame

4. Kleuren en design

Kleuren hebben een bewezen invloed op de stemming en het energieniveau van mensen. Het gebruik van kleurrijke, levendige tinten kan stimulerend werken, terwijl meer gedempte, natuurlijke kleuren kunnen helpen bij ontspanning en concentratie. Met behulp van textielframes voorzie je een saaie wand gemakkelijk van een toffe print. Ben je hem zat? Dan vervang je het doek eenvoudig zelf door een nieuwe. Heeft de kantoorruimte een slechte akoestiek? Kies dan voor geluiddempend materiaal achter het doek.

Wandbekleding kantoor

Foto van Markthal op textielframe bij onze klant De Giessen.

5. Kunst en creatieve uitingen

Creatieve uitingen stimuleren de creativiteit. Dit soort uitingen kunnen ook een bijdrage leveren aan de merkbeleving van medewerkers. Dit wordt ook wel internal branding genoemd. Wat internal branding precies is en hoe het werkt, lees je hier.

Door bovenstaande elementen – gedeeltelijk of allemaal – toe te passen, creëer je een kantooromgeving die niet alleen functioneel is maar ook leuk om in te werken. Wat voor jouw organisatie werkt, heeft onder andere te maken met de staat van het kantoor op dit moment, de behoefte van je medewerkers en de cultuur van je organisatie. Kun je wel wat hulp gebruiken om dit op een rijtje te zetten? We denken graag met je mee.

Arjan Adriaanse

Salesmanager ddreklame

“De deuren van je kantoor wrappen, de ramen voorzien van een mooie folie of een functioneel whiteboard in je eigen huisstijl tegen de muur? Ik adviseer je graag over deze en alle andere mogelijkheden .”

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Veelgestelde vragen

Daarvoor kun je bij ddreklame terecht!

Deuren wrappen is een hele goede en duurzame optie. Het is een stuk goedkoper dan nieuwe deuren kopen. Je kunt ervoor kiezen om je deur te wrappen in een egale kleur, maar een mooie print is ook mogelijk. 

Afhankelijk van de dikte van het blad kunnen wij rechtstreeks op je tafel printen. En alternatief is dat we printen op folie en deze op je tafel plakken. Zo hebben we menig vergadertafel van een tweede leven voorzien. En bijvoorbeeld scholen en buitenschoolse opvang blij gemaakt met spelletjestafels. 

Een systeemplafond biedt veel mogelijkheden. De platen kunnen bijvoorbeeld geprint worden in een egale kleur. Maar we kunnen je plafond ook voorzien van een mooie print. Een deel van je systeemplafond vervangen door platen met een print waar licht achter zit, is ook een optie. Dat geeft een heel sfeervol effect.

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon