14 janInterieurfolie: efficiënt, duurzaam en verrassend


Ben je uitgekeken op je huidige interieur, maar zijn je meubels nog wel bruikbaar en van goede kwaliteit? Dan is interieurfolie wellicht iets voor jou. Met interieurfolie verzorg je eenvoudig en snel een vernieuwende en frisse uitstraling, zonder hoog prijskaartje. Dit doe je door interieuritems een tweede leven te geven. Vandaag nemen we de voordelen van interieurfolie, inclusief twee praktijkvoorbeelden, met je door. Lees je mee?

 

Compleet nieuwe look binnen een handomdraai

Interieurfolies (ook wel renovatiefolies genoemd) zijn hoogwaardige zelfklevende folies van LG of van 3M. De folies zijn geschikt om meubels, kasten, wanden en deuren een tweede leven te geven door ze te restylen. Met deze oplossing ga je binnen een handomdraai van gedateerd naar fris en modern. Met een tal aan uitvoeringen vinden we altijd een passende oplossing. Kleuren, patronen en voelbare structuren. Met een glanzende of matte uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hierbij heb je het voordeel dat renovatiefolie direct droog is en geen geur met zich mee brengt, zoals bijvoorbeeld het geval is bij verf. Bovendien is renovatiefolie voordelig en duurzaam. De prijs voor het renoveren van meubels is namelijk aanzienlijk lager dan de vervanging ervan. Daarnaast zorgt de goede kwaliteit van de folie dat deze lang mee gaat en niet snel beschadigd raakt. Ook gaat het hergebruik van interieuritems materiaalverbruik tegen. Dit is goed voor het milieu.

Voorbeeld van verschillende interieurfolies met houtstructuren (klik op de afbeelding om deze te vergroten):

 

Toepassing 1: Renovatie van gedateerde kasten passend bij nieuwe interieuritems

VINK Diesel in Sliedrecht zat met het probleem dat de bestaande kast en het dressoir qua uiterlijk niet paste bij de nieuw aangeschafte bureaubladen. De kasten waren donkerbruin van kleur en zagen er, in vergelijk met het grijs van de nieuwe bureaubladen, gedateerd uit. De kasten waren nog in goede staat en vervanging was daarom overbodig. Om dit op efficiënte manier op te lossen hebben we de kast en het dressoir rondom en van binnenuit gewrapt met LG interieurfolie in dezelfde stijl en kleur van de bureaubladen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het interieur weer een mooi geheel vormt.

De kasten zien er uit als nieuw en de kleur is meer van deze tijd. Bovendien oogt het kantoor lichter nu” aldus de klant.

Interieurfolie op kastenwand (klik om afbeelding te vergroten):

 

Interieurfolie aangebracht op dressoir (klik om afbeelding te vergroten):

 

 

Toepassing 2: Renovatie wanden en deuren na verhuizing naar een nieuw pand

Improve Digital (onderdeel van Azerion) had na de verhuizing de wens om met een frisse start in de nieuwe ruimte te beginnen. Om dit te realiseren hebben we het interieur van het pand een opknapbeurt gegeven, waarbij we de deuren gewrapt hebben in mat wit en de wanden in houtfolie, beide LG-folies. Dankzij het renovatiefolie zien de diverse ruimtes er weer uit als nieuw en is er een prettigere werkomgeving gecreëerd.

Voor het aanbrengen van interieurfolie met houtstructuur:

 

Na het aanbrengen van interieurfolie met houtstructuur (klik om afbeelding te vergroten):

 

 

Meer weten over interieurfolie? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van interieurfolie binnen jouw organisatie? We geven je graag advies!

CONTACT