Een display ontwerpen in 4 simpele stappen

Vanuit onze opdrachtgever Ecostyle – gespecialiseerd in producten voor de verzorging, aanleg en onderhoud van tuinen – kregen we het verzoek om een promotionele display te ontwerpen en te produceren. De display is geplaatst in meerdere tuincentra in Nederland als onderdeel van de campagne Workout voor je gazon: in 4 simpele stappen jouw gazon langdurig topfit. Vandaag leggen we je uit hoe deze unieke display tot stand is komen. En jawel, dat doen ook wij in 4 simpele stappen! Lees je mee?

Stap 1: Uitvoering van de display bepalen

Voordat je aan de slag kan met het ontwerp voor jouw display, moet er een keuze worden gemaakt over de uitvoering en het soort display. Om dit te bepalen zijn een aantal vragen van belang, zoals:

  • Met welk doel wordt de display ingezet?
  • Welk formaat moet de display hebben?
  • Onder welke weersomstandigheden gaat de display gebruikt worden?
  • Is de display bedoeld voor een kortlopende promotie of een langdurige campagne?
  • Wat is het beschikbare budget en hoeveel exemplaren zijn er gewenst?
Display voor Ecostyle - binnenreclame

Het hebben van een doelstelling is onder andere belangrijk om het formaat en de vorm van de display te kunnen bepalen. Wil je met jouw display namelijk informeren, presenteren of enthousiasmeren? Moet jouw display herkenbaar zijn, of juist uniek en opvallend?

De vorm en het formaat van een display worden ook grotendeels bepaald door de omgeving waarin de display wordt geplaatst. Is er veel ruimte beschikbaar of juist niet? Komt de display buiten of binnen te staan? En moet er rekening worden gehouden met weersinvloeden, zoals regen, wind en zonlicht? Door hier over na te denken, wordt duidelijk welk materiaal het meest geschikt is. Het materiaal en het formaat zijn uiteindelijk grotendeels bepalend voor de prijs.

Inspiratie opdoen voor jouw displays? Bekijk ons Pinterest bord.

Stap 2: Ontwerp maken

Nadat de gewenste uitvoering bepaald is, kan worden nagedacht over de opmaak van de display. Het ontwerp van de display is door Ecostyle zelf verzorgd, gemaakt op een template met de juiste afmetingen. Uiteraard is het ook mogelijk om een ontwerp door ddreklame te laten maken.

Stap 3: Productie

Ecostyle was op zoek naar een display in de vorm van een pilaar. Aan de pilaar moest een folderbakje bevestigd zijn. De display was bedoeld om bezoekers te informeren over de 4 stappen om je gazon te onderhouden. Dit ter ondersteuning van de verkoop van Ecostyle producten. De display was voornamelijk bedoeld om promotioneel in te zetten. De uiteindelijke materiaalkeuze was daarom ook kanaalplaat. Dit lichtgewicht-materiaal maakt dat de display eenvoudig te verplaatsen is.

Na controle van het opgemaakte bestand hebben we de display in productie genomen. In onze productiehal hebben we de displays eerst geprint en vervolgens verwerkt tot een vouwbaar model.

Display voor Ecostyle - binnenreclame

Stap 4: Oplevering

In eerste instantie hebben we 80 displays voor Ecostyle geproduceerd. Hier werden later nog eens 80 displays aan toegevoegd. De displays zijn plat, met handleiding, aan de klant geleverd. Het eenvoudige ontwerp maakt dat de display gemakkelijk zelf in elkaar te zetten was. Door simpel in het midden van de display een verzwaring te plaatsen, kan de display zowel binnen als buiten worden ingezet. De verzwaring voorkomt dat de display omwaait.

Display voor Ecostyle - binnenreclame

Zelf een display ontwerpen?

Wil je meer weten over de verschillende manieren waarop je een display in kan zetten? Of wil je zelf een display laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op of neem een kijkje op onze pagina over displays. Hier vind je meer voorbeelden van uitgevoerde projecten en een overzicht van materialen die vaak voor displays worden gebruikt. We helpen je graag!

Xera de Rave

Projectbegeleider ddreklame

Ik denk graag met je mee over de beste manier om jouw producten te promoten! 

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon