Reclame langs de weg? Val op met deze gouden tips

Opvallen met je bedrijf, dat willen we allemaal. Maar hoe bereik je jouw doelgroep het best? Uit onderzoekt blijkt dat reclame langs de openbare weg nog steeds een erg doeltreffende manier van adverteren is. Wil jij opvallen met jouw bedrijf langs de weg? Wij geven je een aantal tips!

Waarom kiezen voor reclame langs de weg?

Reclame langs de weg is een perfecte manier om te werken aan je naamsbekendheid en om top of mind te blijven bij je doelgroep. Je bereikt namelijk elke dag grote aantallen consumenten, waarvan een groot deel zelfs regelmatig (misschien wel dagelijks!). Veel mensen rijden namelijk vaak dezelfde route, bijvoorbeeld naar hun werk. Over de meeste Nederlandse wegen rijden dagelijks wel duizenden automobilisten. Denk maar eens na over het effect dat een sterke reclame uiting langs de weg dus kan hebben voor jouw bedrijf!

Gevelbord voor Wagenbouw Bouwsystemen - buitenreclame

Hoe zet je wegreclame effectief in?

De boodschap

Bij wegreclame kun je jouw boodschap het beste zo kort mogelijk houden. Bedenk dus goed wat je jouw potentiële klanten duidelijk maken met de reclamecampagne? Een belangrijke tip hierbij: houd het kort. Een voorbijganger ziet jouw reclamebord maar voor een aantal seconden, dus de boodschap moet kort en krachtig zijn. De 3 x 5 regel geeft hierbij een goede richtlijn. Gebruik op het reclamebord 3 regels van maximaal 5 woorden of 5 regels van maximaal 3 woorden. Zo blijft de boodschap overzichtelijk en makkelijk te lezen. Is jouw hoofddoel het opbouwen van naamsbekendheid? Dan is alleen je logo of merknaam met een pakkende pay-off ook genoeg.

De uitwerking

Wanneer je de boodschap duidelijk voor ogen hebt, is het tijd om te kiezen via welk middel je jouw boodschap gaat overbrengen. Bijvoorbeeld met een reclamebord, met gevelreclame, of met vlaggen en banieren. Als je het middel hebt gekozen, dan kun je het reclamebord verder gaan vormgeven. Het eerste wat aandacht trekt in een reclamebord zijn de kleuren. Heb je als doel om herkenbaar te worden in jouw omgeving? Dan raden we je aan om te kiezen voor een reclamebord waarin je gebruikt maakt van de huisstijlkleuren (inclusief logo) van je bedrijf. Een andere optie is om contrasterende kleuren te gebruiken zodat het bord extra opvalt.

Voorbeelden van reclame langs de weg

Reclameborden

De klassieke reclameborden zijn vaak te vinden langs de weg, het sportveld of op een bouwplaats. Op deze manier wordt de aandacht van een breed publiek getrokken. Reclameborden op deze algemene plekken zijn meestal zeer efficiënt doordat veel bezoekers ze meerdere malen per week tegenkomen, hierdoor blijft de boodschap vaak nog beter hangen.

Reclamemast voor Portakabin

Gevelreclame

Ligt jouw bedrijf gelegen aan een drukke weg of op een veel bezochte winkelstraat? Dan is gevelreclame ook een optimale manier om de aandacht te trekken en je bedrijf te promoten. Gevelreclame wordt geplaatst aan de gevel van een pand, waardoor je dus de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw bedrijf vergroot. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met gevelreclame en qua formaat kun je alle kanten op. Daarnaast kun je kiezen voor verlichte, aangelichte of onverlichte reclame op de gevel. Het ontwerpen en ontwikkelen van gevelreclame is een van de specialiteiten van ons reclamebedrijf.

Grote constructie voor wisselframe IKEA Delft
Led lichtreclame voor ESET - buitenreclame

Vlaggen en banieren

Ook vlaggen en banieren zijn een effectieve vorm van reclame langs de weg. Met reclame op vlaggen en banieren trek je namelijk op een creatieve manier de aandacht van voorbijgangers. Vlaggen en banieren zijn van een afstand vaak goed te zien en dienen hierdoor ook als herkenningspunt. Ze worden dan ook vaak ingezet langs de weg vlakbij bedrijven, om voorbijgangers te helpen de weg te vinden naar het bedrijf. Daarnaast zijn de vlaggen en banieren van duurzaam materiaal gemaakt waardoor ze extra lang meegaan.

Blauwe banieren geplaatst op gebouw
Blauwe banieren

Aan de slag!

Wil jij aan de slag met de inzet van reclame langs de openbare weg? Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die ddreklame verder biedt voor het promoten van jouw bedrijf? Of heb je vragen naar aanleiding van deze informatie? Stel deze dan gerust! Dat kan rechtstreeks aan onze salesmanager Arjan via arjan@ddreklame.nl.

Arjan Adriaanse

Salesmanager ddreklame

Ik vertel je graag over de mogelijkheden van verschillende soorten reclame. De koffie staat klaar! 

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Veelgestelde vragen

Daarvoor kun je bij ddreklame terecht!

Wegreclame is een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten. Je kunt met deze vorm van reclame dagelijks duizenden potentiële klanten bereiken met jouw boodschap. Een groot deel hiervan bereik je regelmatig of zelfs dagelijks, waardoor je top of mind wordt bij deze consumenten.

Consumenten zien jouw reclame uiting langs de weg maar een paar seconden. De belangrijkste tip is daarom: houd je boodschap kort! Plaats alleen jouw merknaam of logo + een korte maar pakkende slogan op het reclamebord en houd je aan de 3 x 5 regel: maximaal 3 regels van maximaal 5 woorden.

Wij van ddreklame helpen jou graag bij de realisatie van reclameborden, gevelreclame of vlaggen en banieren als wegreclame voor jouw bedrijf.

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon