Gevelreclame voor Hoogenboezem

Voor woonwinkel Hoogenboezem in Breda heeft ons team gezorgd voor opvallende, nieuwe gevelreclame. De bestaande gevelreclame was verouderd en voldeed niet meer aan de gewenste uitstraling en manier van communiceren. Door de bestaande gevelborden te hergebruiken zijn we tot een kostenbesparende oplossing gekomen waarmee de klant wisselende promoties kan tonen. Bovendien vallen de nieuwe reclame-uitingen extra op dankzij het aanbrengen van een accentuerend grijs contour.

Over het project

Woonwinkel Hoogenboezem in Breda was toe aan nieuwe gevelreclame. Hierbij hadden ze de wens om wisselend met klanten te communiceren. De aanwezige gevelreclame bestond uit twee grote gevelborden aan de voorzijde van het pand. Beide gevelborden liepen door om de hoek van het pand. Er waren ook diverse flexbakken rondom het pand aanwezig. Aan ons de vraag om nieuwe, in het oog springende gevelreclame te ontwikkelen voor boven de entree van de woonwinkel. Daarnaast zijn we aan de slag gegaan om nieuwe geveldoeken voor in de flexbakken te realiseren. Hierbij hebben we gekozen voor een kostenbesparende en duurzame oplossing.

Verouderde gevelreclame van Hoogenboezem Breda
Verouderde gevelreclame Hoogenboezem Breda inclusief afbeelding

Foto’s oude situatie 

Onze aanpak

In de uitvoering van de gevelreclame is gekozen voor een toepassing met geveldoeken. Geveldoeken zijn namelijk eenvoudig te verwisselen en daardoor zeer geschikt voor tijdelijke promoties. Deze geveldoeken worden gespannen in een frame dat aan de gevel wordt gemonteerd. Tijdens de montage van de frames hebben we de oude gevelreclame van Hoogenboezem als ondergrond gebruikt. Deze oplossing was voordelig voor de opdrachtgever, aangezien de bestaande gevelreclame niet gedemonteerd hoefde te worden. Ook hoefde er dankzij het hergebruik geen restauratie aan de gevel plaats te vinden. Dit maakt dat een hoop kosten bespaard zijn gebleven. 

Bij het monteren van de geveldoeken hebben we daarnaast gebruik gemaakt van een spandoeksysteem waarbij er geen bevestigingspunten – zoals elastieken – te zien zijn. Deze manier van blinde montage biedt een verzorgde uitstraling, passend bij de identiteit van Hoogenboezem. De gebruikte geveldoeken zijn bovendien gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Dit maakt het een duurzame oplossing.

Montage van frame op oude gevelreclame door monteurs in een hoogwerker
Monteurs op hoogwerker bezig met plaatsen van frame

Montage foto’s

Het eindresultaat

Het eindresultaat bestaat uit twee wisselbare reclame-uitingen van groot formaat die aan de voorzijde van het pand zijn gemonteerd. Deze reclame-uitingen worden omlijst door grijskleurige Dibond panelen. Dit zorgt ervoor dat de buitensigning wordt geaccentueerd en dus extra opvalt. Ook zorgt het grijze contour rondom de gevelreclame voor een aantrekkelijk aanzicht. Dit komt doordat het grijs contrasteert met de kleur van de gevelsteen. Montage van het frame op de bestaande gevelreclame heeft er bovendien voor gezorgd dat een mooi diepte-effect is ontstaan. Tot slot zijn de flexbakken voorzien van nieuwe geveldoeken. Hierdoor heeft Hoogenboezem ook rondom het pand een vernieuwende uitstraling gekregen. In combinatie met het lichteffect dat door de flexbak wordt gecreëerd, maakt het pand in het donker nu een krachtige indruk.

Vooraanzicht vernieuwde gevelreclame
Diverse flexbakken met vernieuwde geveldoeken op zijkant pand
Vernieuwd geveldoek met afbeelding meubilair
Close-up van vernieuwde gevelreclame afbeelding meubilair
Volledige weergave van vernieuwde gevelreclame en flexbakken
Vernieuwd geveldoek met afbeelding meubileur Xooon

Resultaat foto’s 

In dit project:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp