Nieuwe lichtreclame voor Bike Totaal Groeneveld

Vanuit onze klant Bike Totaal Groeneveld in Zwijndrecht kregen wij de vraag nieuwe gevelreclame te verzorgen. De bestaande gevelreclame was verouderd en daarom aan vervanging toe. Het doel van het project was het verbeteren van de zichtbaarheid en de herkenbaarheid van de winkel. Om dit te realiseren hebben we gezorgd voor twee opvallende lichtreclames van groot formaat, waardoor de winkel van afstand én in het donker goed zichtbaar is. De uitdaging van het project lag in de montage van de gevelreclames. Hiervoor hebben we een speciale bevestigingsmethode ontwikkeld.
We vertellen je graag meer!

Over het project

In overleg met ons projectteam heeft Bike Totaal Groeneveld de keuze gemaakt voor twee gevelreclames bestaande uit verlichte doosletters met een glanzend grijs boeiboord als achterzijde. Hierbij is als boeiboord gekozen voor ons gevelbord Cassette. Dit is een gevelbord met een dikke rand, wat zorgt voor extra stevigheid. Naast stevigheid geven de dikke randen ook extra body aan de gevel en zorgt het voor een mooie afwerking.

Led Lichtreclame voor Bike Totaal Groeneveld

Onze aanpak

Voorafgaand aan het ontwerp en de productie van de nieuwe gevelreclames zijn we op locatie geweest om een goed beeld te krijgen van de situatie en advies uit te brengen over de mogelijkheden van montage. Aan de gevel van het pand bleek een glazen overkapping vast te zitten met daarop een hekwerk, waaraan de nieuwe gevelreclame bevestigd moest worden. Een probleem was echter dat de glazen overkapping niet geschikt was om op te staan. Om ervoor te zorgen dat onze monteurs veilig de nieuwe gevelreclame aan het hekwerk konden bevestigen, hebben we daarom een tijdelijke constructie gemaakt tussen de gevel en het hekwerk waarop onze monteurs konden lopen. Dit om te voorkomen dat onze monteurs tijdens de werkzaamheden door de glazen overkapping zouden vallen.

Lichtbak reclame oud voor Bike Totaal - buitenreclame
Lichtbak reclame oud voor Bike Totaal - buitenreclame

Foto’s oude situatie:
Glazen overkapping met hekwerk 

De tweede uitgekozen plek om een gevelreclame te plaatsen was boven de ingang van het pand, aan een grote, glazen luifel. Aangezien de luifel weinig bevestigingspunten bood, hebben we een speciale bevestigingsmethode ontwikkeld. Hiermee hebben we de ruimte tussen dakgoot en de pilaren waarop de luifel steunde, weten te overbruggen. Dit heeft als resultaat dat de gevelreclame recht hangt en niet naar beneden buigt. Bovendien kan er dankzij onze oplossing geen wind onderkomen.

Om montage op locatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben we in onze productiehal voormontage verricht. Dit houdt in dat we de lichtreclames, ondanks de grote afmetingen van de gevelborden, als één deel hebben kunnen vervoeren. Dit heeft als voordeel dat de klant minimale overlast heeft ervaren van de montage op locatie. Bij de montage van de lichtreclame hebben we uiteraard ook gezorgd voor een nette afwerking van de stroomvoorziening.

Lichtbak reclame oud voor Bike Totaal - buitenreclame
Lichtbak reclame oud voor Bike Totaal Groeneveld - buitenreclame

Foto’s oude situatie 

Het eindresultaat

Het eindresultaat bestaat uit twee duidelijk zichtbare reclame-uitingen in de vorm van verlichte doosletters. De verlichte doosletters omvatten zowel het logo van Bike Totaal als de uitgestoken letters GROENEVELD, welke zijn voorzien van witte LED verlichting. Het gevolg is een mooi, opvallend diepte-effect, waarmee de fietsenspecialist zijn zichtbaarheid aanzienlijk heeft vergroot, zeker in het donker. Daarnaast zorgt het contrasterende grijze gevelbord ervoor dat het merk Bike Totaal Groeneveld er echt uitspringt. Dit maakt de winkel goed herkenbaar voor voorbijgangers.

Led Lichtreclame voor Bike Totaal Groeneveld
Led lichtreclame inclusief logo voor Bike Totaal Groeneveld

Resultaat foto’s 

In dit project:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon