Rebranding buitenreclame Alphabet Nederland

Alphabet Nederland, onderdeel van BMW, was na 10 jaar toe aan een nieuwe huisstijl. Dit betekende dat de signing van alle vestigingen in Nederland ook aangepast moest worden naar de nieuwe bedrijfsidentiteit. ddreklame werd ingeschakeld om deze rebranding te bewerkstelligen. In totaal hebben we de gevelreclames van 8 vestigingen in Nederland aangepast. Dit deden we door een kostenbesparende en duurzame oplossing te bieden. Bovendien hebben we door middel van een testfase het eindresultaat goed kunnen visualiseren en hiermee Alphabet Nederland geholpen in het maken van hun keuze. We vertellen je er graag meer over!

Gevelbelettering voor Alphabet - buitenreclame

Gevelreclame Alphabet dagsituatie

Onze aanpak

We zijn het project gestart door voor de vestigingen in Breda, Capelle aan den IJssel, Amsterdam, Boxtel, Nieuwegein, Den Haag en Zwolle een inventarisatie te maken van de al bestaande gevelsystemen en het inmeten van de locaties. Aan de hand hiervan hebben we layouts gemaakt en suggesties gedaan voor de uitvoering. Na overleg met Alphabet Nederland zijn we gestart met de productie en montage van twee lichtreclames (van 9 meter lang en 6 meter lang) voor op de gevel van het hoofdkantoor in Breda. De lichtreclames bestaan verlichte doosletters in de tekst ALPHABET. De doosletters zijn overdag donkerblauw, maar zijn in de avond en ’s nachts wit verlicht

Testfase

Voordat de lichtreclames voor de vestiging in Breda in productie gingen, hebben we een 1:1 proefletter gemaakt en op de gevel gemonteerd. Hiermee kon de leesbaarheid, de uitstraling en het lichteffect van de doosletter door het team van Alphabet Nederland in het echt worden waargenomen.

Montagefoto gevelletters Alphabet Nederland
Gevel letters met led voor Alphabet Nederland

In huis productie van verlichte doosletters

Het eindresultaat

Na afloop van de testfase hebben we de lichtreclames ontwikkeld. Daarbij hebben we een deel van de oude gevelbeletteringen hergebruikt. Zo hebben we de oude LED strips omgebouwd tot zuinige LED strips. Ook hebben we het acrylaat van de oude gevelreclames opnieuw gebruikt. Dit heeft niet alleen tot een duurzame oplossing geleid, maar ook tot een besparing op de kosten. Vervolgens hebben onze monteurs na productie de lichtreclames naar Breda vervoerd én omhoog getakeld met een hijskraan. De gevelreclames zijn vervolgens op het dak van beide gebouwen bevestigd. 

Plaatsing gevelreclame voor Alphabet Nederland - buitenreclame
Plaatsing gevelreclame voor Alphabet - buitenreclame

Plaatsing gevelreclame op hoofdkantoor Alphabet Nederland in Breda

Uitvoering andere vestigingen

Het team van Alphabet Nederland was zeer tevreden over de succesvolle productie en montage van de lichtreclames in Breda. Zodoende hebben we ook de vervanging van de gevelreclames van de andere vestigingen van Alphabet Nederland uitgevoerd! In de periode maart tot en met juni 2022 zijn daarom nieuwe lichtreclames op de locaties Breda, Capelle aan den IJssel, Amsterdam, Boxtel, Nieuwegein, Den Haag en Zwolle aangebracht door ddreklame. 

Gevel letters met led voor Alphabet op pand - buitenreclame

Nieuwe lichtreclame: verlichte doosletters

Gevel letters met led voor Alphabet op pand - buitenreclame
Gevel letters met led voor Alphabet op pand - buitenreclame

Gevelreclame Alphabet Nederland

In dit project:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon