Effectieve routing in uw winkel

Het gedrag van een klant kun je sturen door gebruik te maken van een effectieve winkel route. Consumenten leggen in veel gevallen een automatische route af in uw winkel. Zo stappen klanten over het algemeen rechts binnen en maken vervolgens een ronde waarbij ze voornamelijk naar rechts kijken. Wanneer je vanuit zakelijk oogpunt gebruik maakt van de bestaande kennis over routing en deze combineert met de producten die wij ontwikkelen dan heeft dit positieve gevolgen voor de verkoop van je producten en/of diensten. In dit artikel benoemen we een aantal van de basisprincipes die worden gebruikt binnen de winkel route.

1. Klanten zijn geneigd om voornamelijk naar rechts te kijken

De producten met een hoge winstmarge worden bij voorkeur aan de rechterzijde van de routing in uw winkel geplaatst. Belangrijk is om door middel van duidelijke routing en signing aan te geven waar klanten deze producten kunnen vinden en ze daarnaast te informeren over de mogelijkheden en uiteraard de prijs.

2. Producten die goed lopen plaatst u aan het einde van de winkel route

Consumenten weten voor ze jouw winkel instappen al wat ze willen aanschaffen. Deze producten plaats je daarom aan het einde van de ‘winkelroute’. In het geval van de bakker zou het brood aan het einde van de route worden geplaatst. Producten die wellicht interessant zijn voor klanten etaleert je aan het begin van de route. Klanten zijn direct na de binnenkomst eerder geneigd producten te bekijken en aan te schaffen die ze vooraf aan het bezoek niet gepland hadden aan te schaffen.

3. Klanten kijken vooruit

Wanneer klanten jouw winkel betreden, kijken ze in de regel altijd vooruit. Het is daarom van belang dat je de producten met een hoge winstmarge in dat zichtveld plaatst. Aandacht trekken door middel van routing en acties doe je op dezelfde wijze.

Effectieve routing in samenwerking met ddreklame

Dit zijn slecht 3 eenvoudige, maar bruikbare tips wat betreft routing. Wij hebben de kennis in huis om jouw winkel route te verbeteren en daarnaast produceren wij alle producten om jouw routing en verkoop te verbeteren.

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp