Naamsbekendheid vergroten: 3 effectieve manieren

Om te groeien als organisatie en bekendheid te creëren bij een nieuw publiek, moet je effectief te werk gaan. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw naamsbekendheid kunt vergroten, maar het liefst wil je natuurlijk een strategie aanhouden die ervoor zorgt dat je jezelf bij de juiste doelgroep in de kijker speelt. Want zij zijn jouw toekomstige klanten. In dit artikel delen we 4 effectieve manieren voor het vergroten van jouw naamsbekendheid onder jouw doelgroep!

1. Zorg voor een goede uitstraling

Kom goed voor de dag. Dat is eigenlijk de basis waar je je altijd bewust van moet zijn. Zowel online als offline wil je een goede reputatie hebben – dat beïnvloedt namelijk enorm hoe mensen over jouw product of dienst denken. Het gaat hierbij om de details: een goede huisstijl die overal terugkomt, een goed aangeklede, opgeruimde en schone winkel, showroom of kantoor en gebruiksvriendelijkheid van jouw product of dienst en je website. Daarnaast helpt het als je zichtbaar bent voor je doelgroep op de plekken waar die zich al bevindt. Denk aan social media, nieuwsbrieven of online communities.

Gevelreclame voor Etos - buitenreclame
Zwart folie op achterwand winkelschappen Etos

Huisstijl-implementatie bij Etos

2. Je naamsbekendheid vergroten met offline reclame

Offline ouderwets? Helemaal niet! Reclame langs de weg of op je bedrijfswagen zorgt ervoor dat heel veel mensen in contact komen met jouw bedrijf. Je blijft op deze manier relevant, en je blijft telkens terugkomen. Daarnaast kun je een doelgroep aanboren die je online misschien niet bereikt. Offline je naamsbekendheid vergroten kun je zowel klein als groot aanpakken, waardoor je op de juiste schaal kunt inzetten. Denk aan adverteren in je eigen dorp, regio, provincie of aan een landelijke campagne. Van een bakfiets met reclame tot reclame op een autoreclame op aanhangers of zelfs een touringcar die het hele land doorrijdt: alles kan.

Elektrische bakfiets TSN Groep gewrapt
Witte touringcar met roze belettering voor contiki

Naamsbekendheid vergroten met reclame op elektrische bakfietsen en touringcars

3. Wees relevant!

Als je ervoor zorgt dat je continu voorop blijft lopen in jouw vakgebied, kunnen je klanten niet om jou heen. Blijf bijvoorbeeld regelmatig nieuwe blogs plaatsen op je website: wanneer er een nieuwe ontwikkeling is in de markt, zullen mensen hiernaar gaan zoeken op Google. Zet je je blogs juist in, dan kun bovenaan in de zoekresultaten terechtkomen. Bovendien word je er een waardevolle speler van en gaan mensen bouwen op jouw informatie: je wordt een autoriteit!

Meer manieren voor naamsbekendheid

De mogelijkheden om je naamsbekendheid te vergroten en hoe je reclame maakt voor je bedrijf zijn eindeloos. Naast bovenstaande opties kun je bijvoorbeeld ook denken aan mond-tot-mond reclame, online adverteren via specifieke zoeknetwerken en zichtbaar zijn op beurzen. Op het gebied van reclame ontwerp en de productie van sign- en printreclame kunnen wij van ddreklame jou perfect adviseren. Op dit gebied zijn wij namelijk specialist! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Arjan Adriaanse

Salesmanager ddreklame

Ik vertel je graag over de mogelijkheden om jouw naamsbekendheid via offline-reclame te vergroten. De koffie staat klaar! 

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon