Reclame maken voor je bedrijf? De 3 beste manieren om dat te doen

Ben jij beginnend ondernemer en overweeg je reclame te maken voor je bedrijf? Dat is een keuze die wij alleen maar kunnen toejuichen. Door het maken van reclame verhoog je je naamsbekendheid onder je doelgroep. Hoe je dus het beste reclame kan maken voor je bedrijf? Dat leggen we uit aan de hand van drie manieren.

1. Hoe maak je reclame voor je bedrijf: Voertuigreclame

Door het bestickeren van je bedrijfs- of privéauto ben je altijd zichtbaar, waar je ook rijdt of staat. Voorzie je voertuig bijvoorbeeld van je logo of slogan om je naamsbekendheid te vergroten. Voertuig- of autoreclame wordt daarnaast vaak gebruikt voor het delen van contactgegevens, de website en social media. Het is een relatief kleine investering, waar je lang mee vooruit kunt. Dit maakt het een geschikte vorm van het maken van reclame voor je bedrijf voor een beginnend ondernemer.

Bedrijfsauto bedrukken met bedrijfslogo voor Van Dalen Timmerwerken
Bedrijfsauto bedrukken met bedrijfslogo voor Corsset Imbellem

2. Buitenreclame om op te vallen

Hoe je reclame maakt, verschilt van je doel. Wat wil je met je reclame bereiken? Want niet alleen is het belangrijk dat je potentiële klanten weten van je bestaan, ze moeten je ook kunnen vinden. Om dat te realiseren kan opvallende gevel- of retro lichtreclame een grote rol spelen. Nu is het natuurlijk logisch dat je als beginnend ondernemer nog geen ruim reclamebudget hebt. Maar niet getreurd, ook wanneer het aankomt op buitenreclame zijn er een hoop budget opties om uit te kiezen! Denk hierbij aan een vlag of banier, een spandoek aan de gevel, een gevelbord of een eenvoudig wandbord

Banier met bedrijfslogo voor Regioveilig Nederland - Buitenreclame
Banier met bedrijfslogo voor Regioveilig Nederland - Buitenreclame

3. Reclame maken binnen je bedrijf

Als het gaat om de vraag hoe je het beste reclame kunt maken voor je bedrijf, zal niet direct de binnenkant van het bedrijfspand genoemd worden. Tóch is dit een zeer geschikte plek om (potentiële) klanten het juiste duwtje in de rug te geven. Binnenreclame zorgt voor een professionele uitstraling en het vergroot de intimiteit in een pand. Voer bijvoorbeeld de huisstijl door, door middel van raamfolie. Of gebruik belettering op de binnenmuren om de kernwaarden van je bedrijf te tonen. Maak je gebruik van een ruimte in een gedeeld bedrijfspand? Je kunt raamfolie ook gebruiken op de ramen van jouw kantoor om zo meer privacy te creëren. Dit is een super handige manier voor het maken van reclame voor je bedrijf én om de privacy van je medewerkers te respecteren.

Reclame met hazefolie - binnenreclame
Interieurbelettering voor IKEA


Reclame maken voor je bedrijf

Dit waren slechts een aantal voorbeelden van hoe je reclame kunt maken voor jouw (nieuwe) bedrijf. Zowel binnen- als buitenreclame zorgen ervoor dat je een goede indruk achterlaat op klanten en medewerkers. Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment aan reclamemogelijkheden? Kijk dan eens een verder op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Benieuwd naar hoe jij op de meest effectieve manier reclame kunt maken voor je onderneming? Of hoe je op een originele manier reclame maakt? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon