Reclame maken voor je bedrijf? De 3 beste manieren om dat te doen

Ben jij beginnend ondernemer en overweeg je reclame te maken voor je bedrijf? Dat is een keuze die wij alleen maar kunnen toejuichen. Door het maken van reclame verhoog je je naamsbekendheid onder je doelgroep. Hoe je dit het beste kunt doen? Dat leggen we uit aan de hand van drie manieren.

Hoe maak je reclame als beginnend ondernemer?

1. Voertuigreclame

Door het bestickeren van je bedrijfs- of privéauto ben je altijd zichtbaar, waar je ook rijdt of staat. Voorzie je voertuig bijvoorbeeld van je logo of slogan om je naamsbekendheid te vergroten. Voertuig- of autoreclame wordt daarnaast vaak gebruikt voor het delen van contactgegevens, de website en social media. Het is een relatief kleine investering, waar je lang mee vooruit kunt. Dit maakt het een geschikte vorm van reclame voor een beginnend ondernemer.

Voertuigreclame op de bus van van Dalen TImmerwerken
Reclame maken met autobelettering

2. Buitenreclame

Niet alleen is het belangrijk dat je potentiële klanten weten van je bestaan, ze moeten je ook kunnen vinden. Om dat te realiseren kan opvallende gevel- of lichtreclame een grote rol spelen. Nu is het natuurlijk logisch dat je als beginnend ondernemer nog geen ruim reclamebudget hebt. Maar niet getreurd, ook wanneer het aankomt op buitenreclame zijn er een hoop budget opties om uit te kiezen! Denk hierbij aan een vlag of banier, een spandoek aan de gevel, of een eenvoudig wandbord.

Een banier als reclame van Regioveiling Nederland.
Reclame maken door middel van een buizenframe

3. Reclame maken binnen je bedrijf

Als het gaat om de vraag hoe je het beste reclame kunt maken voor je bedrijf, zal niet direct de binnenkant van het bedrijfspand genoemd worden. Tóch is dit een zeer geschikte plek om (potentiële) klanten het juiste duwtje in de rug te geven. Binnenreclame zorgt voor een professionele uitstraling en het vergroot de intimiteit in een pand. Voer bijvoorbeeld de huisstijl door, door middel van raamfolie. Of gebruik belettering op de binnenmuren om de kernwaarden van je bedrijf te tonen. Maak je gebruik van een ruimte in een gedeeld bedrijfspand? Je kunt raamfolie ook gebruiken op de ramen van jouw kantoor om zo meer privacy te creëren.

Hoe maak je reclame met hazefolie
Houten Welkomstbord ter reclame voor IKEA

Dit waren slechts een aantal voorbeelden van hoe je reclame kunt maken voor jouw (nieuwe) bedrijf. Zowel binnen- als buitenreclame zorgen ervoor dat je een goede indruk achterlaat op klanten en medewerkers. Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment aan reclamemogelijkheden? Kijk dan eens een verder op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Benieuwd naar hoe jij op de meest effectieve manier reclame kunt maken voor je onderneming? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!