Reclame maken voor je bedrijf? De 3 beste manieren om dat te doen

Veel mensen hebben hun creatieve ideeën tijdens de coronacrisis omgezet in een eigen bedrijf. Er is voldoende tijd geweest om het bedrijf op te richten en vorm te geven, en nu is het tijd om winst te gaan maken! Om een product of dienst te verkopen zijn klanten nodig, maar waar haal je die vandaan? Oftewel: hoe kun je het beste reclame maken voor je bedrijf? Veel beginnend ondernemers beperken hun marketing tot een eigen website en een campagne met social media advertenties. Maar zo laten zij een enorme doelgroep liggen! Wil jij weten hoe je echt effectief reclame kunt maken voor jouw bedrijf? Wij leggen het uit in deze blog.

Laat zien wie je bent met buitenreclame

De beste reclame, dat ben jezelf! Door overal waar je komt over jouw dienst of product te praten, leren mensen uit alle hoeken van het land jouw bedrijf kennen. Stel je eens voor dat zij ook nog over jouw bedrijf aan anderen vertellen. Betere reclame is er niet! Of toch wel… Wat dacht je ervan om jouw bedrijf te laten zien, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen? Dit kan door jouw bedrijfswagen of privéauto te laten bestickeren met jouw logo en/of slogan. Zo maak je overal waar je rondrijdt reclame, zelfs wanneer jouw auto geparkeerd staat langs de weg! Voertuig- of autoreclame is dus een hele eenvoudige manier van reclame maken. Bovendien is het een relatief kleine investering waarmee je een enorm rendement kunt behalen! Perfect dus voor wanneer je nog maar net gestart bent.

Autobelettering Van Dalen Timmerwerken (rechts)
DSC_0077

Niet alleen is het belangrijk dat je potentiële klanten weten van je bestaan, ze moeten je ook kunnen vinden! Om dat te realiseren kan opvallende gevel- of lichtreclame een grote rol spelen. Nu is het natuurlijk logisch dat je als beginnend ondernemer nog geen ruim reclamebudget hebt. Maar niet getreurd, ook wanneer het aankomt op buitenreclame zijn er een hoop budget opties om uit te kiezen! Denk hierbij aan een vlag of banier, een spandoek aan de gevel, of een eenvoudig wandbord.

Oranje met witte banier aan voorzijde pand Regioveilig Nederland
Spandoek in buizenframe waarbij elastieken zichtbaar zijn

Reclame maken voor je bedrijf binnen jouw eigen bedrijfspand

De meeste ondernemers treden naar buiten, maar vergeten reclame te maken binnen hun eigen bedrijfspand. Dit terwijl binnenreclame juist zorgt voor een professionele uitstraling en het de intimiteit binnen een pand kan vergroten. Door binnenreclame op de juiste manier te benutten, kun je een klant bovendien veel informatie geven over jouw bedrijf. Hoe je dat doet? Denk bijvoorbeeld aan het beplakken van een raam met raamfolie. Door raambelettering of folie aan te brengen op ramen die vanaf de straat zichtbaar zijn, zien klanten direct dat jij hier kantoor houdt. Ook kan je belettering op binnenmuren gebruiken om de kernwaarden van jouw organisatie te tonen en zo de klant bewust te maken van jouw bedrijfsvisie! Maak jij gebruik van een ruimte in een gedeeld bedrijfspand? Je kunt raamfolie ook gebruiken op de ramen van jouw kantoor om zo meer privacy te creëren.

Raamfolie 3M Haze geplakt op deur voor extra privacy inclusief uitsnede van bedrijfslogo
Houten freesletters in de tekst 'Welkom bij IKEA Barendrecht'

Dit waren slechts een aantal voorbeelden van hoe je reclame kunt maken voor jouw (nieuwe) bedrijf. Zowel binnen- als buitenreclame zorgen ervoor dat je een goede indruk achterlaat op klanten en medewerkers, wat weer kan leiden tot een toename in positieve mond-tot-mond reclame. Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment aan reclamemogelijkheden? Kijk dan eens een verder op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Wil je meer weten over onze verschillende soorten reclame? Neem dan gerust contact met ons op!

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!