Reclame maken met duurzame materialen

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Door overwogen materiaalkeuzes te maken, kun je ook met signing een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Zo is het mogelijk om jouw gevelreclame, wandbord of display te maken uit gerecyclede of recyclebare plaatmaterialen, gefabriceerd door onze leverancier Vink Kunststoffen. Deze plaatmaterialen hebben voordelen voor het milieu, doordat ze minder nieuwe grondstoffen gebruiken en voor minder afval zorgen. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor diverse reclametoepassingen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Plaat van gerecycled consumentenafval

Vinkboard platen bestaan volledig uit gerecycled consumentenafval. Dit type materiaal is zowel technisch als constructief een goede vervanger voor veelgebruikte reclamedragers. Vinkboard platen zijn gemêleerd zwart en hebben gerecyclede Polystyreen toplagen. Het materiaal is goed te verlijmen en wordt door ddreklame veranderd naar verschillende formaten en verschillende kleuren. Doordat het plaatmateriaal licht van gewicht, duurzaam en vochtbestendig is, is het geschikt voor uiteenlopende reclame-uitingen – zowel binnen als buiten. Denk hierbij aan gevelreclame of wandborden.

Duurzaam plaatmateriaal

Vinkboard – Plaat van gerecycled consumentenafval

Gerecyclede PVC schuimplaat

Vikupor is een gerecyclede PVC schuimplaat, bestaande uit twee witte toplagen en een zwarte kern gemaakt van gerecycled materiaal. De plaat bestaat hierdoor uit ca. 80% gerecycled materiaal. Vikupor is een allround reclameplaat die sterk en licht van gewicht is. Het materiaal is zeer geschikt om te bedrukken en te beletteren. Bovendien kan de plaat omgevormd worden naar ieder gewenst formaat. 

Materialen ddreklame

Vikupor – Gerecyclede PVC Schuimplaat

100% recyclebaar honinggraatkarton

Beelite 3D Display Board is een stevige kartonnen honinggraat plaat, die ook nog eens 100% recyclebaar is. Beelite (ook wel Reboard genoemd) is goed te bedrukken en daardoor zeer geschikt voor diverse reclametoepassingen, waaronder een (reclame-)display. Doordat het materiaal zeer stevig, maar tegelijkertijd erg licht is, zijn displays gemaakt van Beelite 3D Display Karton gemakkelijk te verplaatsen en kan je rekenen op minimale vervoerskosten. 

Materialen ddreklame

Gerecycled acrylaat

Vikugreen gerecycled acrylaat is het duurzame alternatief in PMMA. Voor Vikugreen gerecyclede acrylaat platen is er keuze uit platen van 70% gerecycled restmateriaal (geëxtrudeerd PMMA) of 100% gerecycled materiaal (gegoten kwaliteit). De 100% gerecyclede acrylaatplaat wordt volgens een volledig circulair proces geproduceerd. Het mooie aan dit type materiaal is dat het keer op keer gerecycled en hergebruikt kan worden! Acrylaat is een zeer geschikt materiaal voor het produceren van de populaire reclamesoort gevelbelettering. Zo kunnen de letters, zowel de verlichte als onverlichte variant, (deels) gemaakt worden van acrylaat (kunststof). 

Gerecycled Acrylaat

Vikugreen – Gerecycled acrylaat

Aan de slag met duurzame plaatmaterialen? Of heb je vragen naar aanleiding van deze informatie? Stel deze dan gerust! Neem rechtstreeks contact op met Gert van Drunen via gert@ddreklame.nl.

Gert van Drunen

Directeur ddreklame

Ik praat graag met je over de mogelijkheden van duurzame signing. De koffie staat klaar!

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon