Retro lichtreclame: 3 voorbeelden voor jouw interieur

Lichtreclame is een aantrekkelijke manier van reclame maken, die je zowel binnen als buiten kan toepassen. Pas je lichtreclame binnen toe? Dan kun je je interieur onder andere een jaren ’60 sfeer geven, vooral met retro lichtreclame. Maak de retro sfeer compleet met tijdloze houten jaren ’60 dressoirs, retro fauteuils en opvallende retro lampen. In dit artikel geven we je 3 voorbeelden van hoe je neon lichtreclame in kan zetten om een retro uitstraling te creëren.

De geschiedenis van de jaren 50 neonreclame

Al in de twintigste eeuw werd volop lichtreclame gemaakt. Met lichtbakken in allerlei opvallende kleuren werden bekende merken gepromoot in het straatbeeld. Neonletters vormden namen of teksten op gevels. En de lichtbakken, die tegenwoordig weer helemaal hip zijn, werden vroeger gebruikt om de nieuwste bioscoopfilms aan te prijzen. Retro lichtreclame maakt ieder interieur interessant! En dat is precies wat je wilt wanneer jij een winkel runt. Past de retro stijl perfect bij jouw merk of bedrijf?

New York Pizza NEON retro lichtreclame

1. Kleurrijke neon 50’s reclameletters

Je kent ze vast wel, de zwierige letters van neonlicht die samen een inspirerende quote vormen. Ze zijn er in verschillende kleuren en lettertypes. Zo’n lichtkunstwerk aan de muur is net even wat origineler dan een poster of schilderij. Kies voor een uitspraak of gezegde dat je mooi vindt, iets waarvan je blij wordt wanneer je het leest. Hang deze tekst in neonletters aan de muur. Ga voor een kleur die past bij jouw interieur. In een strakke, witte ruimte komt wit neon licht het beste tot zijn recht. Heeft je winkel of kantoor een kleurrijke stijl, dan kun je kiezen voor neon reclame letters in één opvallende kleur of alle kleuren van de regenboog.

2. Retro lichtreclame aan de muur

In plaats van neon reclame in de vorm van letters kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie lichtbak die je aan de muur hangt. Kies bijvoorbeeld voor een mooi retro logo met kleuren die passen bij je interieur. Een andere optie voor een mooie retro lichtreclame aan je muur zijn doosletters. Die geven een prachtig lichteffect en zorgen voor een zeer professionele uitstraling. Een prachtige eyecatcher dus, deze vorm van wandbekleding binnen jouw pand of winkel! Bekijk onze Pinterest pagina om meer inspiratie over neon reclame op te doen!

3. Kies voor jaren 50 neonreclame die bij je bedrijf past

Jaren 50 neonreclame is er in alle soorten en maten, zoals onze Pinterest pagina laat zien. Er bestaat bijvoorbeeld ouderwetse lichtreclame voor tankstations of verschillende merken auto’s, kleding, frisdrank of bieren. Het leukste is het als de neonreclame in je winkel iets zegt over jouw merk, en uiteraard kan het ook gewoon jouw logo zijn. Zo kun je jouw huisstijl laten terugkomen in jouw lichtreclame in je interieur. 

Neon reclame voor New York Pizza

Bij ddreklame kun je terecht voor verschillende soorten (retro) lichtreclame op maat. Zo zorgen we samen voor jouw ideale uitstraling! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Of bekijk onze andere tips voor het maken van originele reclame!

In deze blog:

Waarom ddreklame?

Interesse?

Enthousiast?

We zouden het leuk vinden als je ons deelt!

Offerte aanvragen

Uiteraard vrijblijvend.

Uitsnede logo 3M Select Gold Specialist
Uitsnede logo Sibon